Mad.. I'm mad!


Topstyret folkelighed har det med at ende, hvor det startede (nemlig i toppen).

Danskernes mad. Dan Medister Jørgensens projekt;http://danskernesmad.dk/ Bvardr....

Således også denne kampagne som nok så fint taler om Danmarks Nationalret.

Ok – 24 retter lyder fint at vælge imellem. Når det så kommer til valget afhænger det af, hvor man bor og er skåret ned til 3 valg. Og når disse valg så netop ikke ligner noget genkendeligt, men er 8 udvalgte kokkes nyfortolkninger af dansk mad, ja så er det svært at vælge.

Det kan da godt være, at en professionel kok synes det er skide smart at servere grannåle, men de færreste danskere vil genkende dette som mad. Nåja, det var så kun pynten, ligesom de blå blomster og de ukendte små blade også kun er pynten, men alligevel.

Eller det runde rugbrød.
Hallo. Skide smart i en tid med fokus på madspild at servere rundt rugbrød. Rugbrød er noget meget dansk, det firkantede. Det kan ikke lade sig gøre at bage et rundt rugbrød, så man tager en firkantet skive og stikker den ud med en rund form. Voila – maden er gået fra dansk, velkendt og folkelig til noget kokkesmart.

Og ikke noget galt i det, det har bare intet at gøre med almindelige danskere


Selv ville jeg have valgt flæskesteg med det hele. Dvs. tykke skiver af svinekam med sprød svær, kogte og brunede kartofler, god tyk brun sovs og syltet rødkål. Men det kan jeg ikke vælge, for det hører ikke min egn til. Desuden er den valgte kokkevariation en terning flæskesteg – totalt besværligt og ulogisk at udskære steg med svær i 5x5cm, tilbehør er rå rødkål med valnødder og appelsinskiver. Dertil skysovs. Ingen kartofler. Hmmmmmmmmmmmmmm.


Behold endelig al den fancy, fotografvenlige mad, men lad være med at blande almindelige danskere ind i det – for slet ikke at tale om en nationalret. Jeg må le. Haha… men på den triste misforståede måde.

Velbekommen... og 00 for misforstået opgave.. se, en tåre  ;(

Ingen kommentarer:

Send en kommentar